Close

   Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve deze eerst te aanvaarden. Lees onze cookiebeleid voor meer informatie.

   Wanda

   Laatste update: - Auteurs: Nele Alders, Ula Maniewski-Kelner

   Wanda is een gratis referentietool voor reisgeneeskunde van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen dat reizigers en professionals informeert over gezondheid op reis. Wanda bevat gezondheidsinformatie en vaccinatieadviezen per land, alsook aanbevolen maatregelen om risico’s te beperken. 

   Adviezen op Wanda zijn algemeen en gelden niet ter vervanging van een reisconsultatie. Liever gepersonaliseerd advies? Dan dient u een afspraak te maken in een reiskliniek. De arts zal adviezen geven gebaseerd op uw gezondheidstoestand en de specifieke omstandigheden van uw reis. 

   Welke informatie biedt Wanda?

   • verplichte en aanbevolen vaccinaties (per land) 
   • gezondheidsrisico’s (algemeen en per land)
   • reisapotheek
   • reisadvies voor specifieke doelgroepen: zwangere vrouwen, kinderen, personen met onderliggende gezondheidsaandoeningen, bezoekers aan familie en vrienden, …  
   • do’s-and-don’ts in geval van ziekte
   • … 

   Voor artsen die reisadvies geven is er een apart luik met uitgebreide ziektefiches en gedetailleerde informatie in het Engels. Voor reizigers is er naast de website ook een mobiele applicatie

   Wat als u geen internet heeft?

   Met de app heeft u alle info altijd en overal binnen handbereik, zelfs offline! Voeg een land toe aan uw bestemmingen en ontvang pushmeldingen wanneer er een uitbraak is waarmee u best rekening houdt. 

   Hoe kwamen de app en de website tot stand?

   Wanda is een product van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen. Het baseert zich op informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO), de adviezen van de Hoge Gezondheidsraad en richtlijnen opgesteld door de Belgische Studiegroep voor Reisgeneeskunde.  

   De website en app kwamen tot stand met financiële hulp van het Vlaams Departement Zorg

   Geen ontvangst? Geen probleem.

   Download onze gratis app en raadpleeg ook offline al je reisinformatie.

   Download Wanda app on Google Play Download Wanda app on App Store
   Download Wanda app on Google Play Download Wanda app on App Store