Noorwegen

Laatste update: - Auteurs: Mieke Croughs, Ula Maniewski-Kelner

COVID-19

COVID-19 is wereldwijd verspreid. Dit land krijgt een rode code. Dit betekent dat niet essentiële reizen naar dit land niet zijn toegestaan. De lokale situatie kan snel veranderen, informeer u daarom steeds op de website van de federale overheid (reisadvies Buitenlandse Zaken).  

Wanneer u terugkeert naar België uit een rode zone is zelf-quarantaine gedurende 14 dagen en een COVID-19 test direct na terugkeer verplicht, behalve wanneer uw verplaatsing onder een specifieke categorie van essentiële reizen viel. Indien uw eerste test negatief is en u de quarantaine na 10 dagen wil beëindigen, kan u 9 dagen na de start van uw quarantaine opnieuw een COVID-19 test laten uitvoeren. Enkel bij een tweede negatieve uitslag, mag u uit quarantaine na 10 dagen. Volg bij positieve test de aanbevelingen van uw behandelende arts.

Op deze pagina staan de belangrijkste gezondheidsrisico´s en algemene aanbevelingen. Reisomstandigheden zijn voor iedereen anders en de gezondheidstoestand van elke patiënt varieert. Bespreek uw reis daarom tijdens een reisconsultatie met uw huisarts of in een reiskliniek, bij voorkeur zes tot acht weken voor vertrek.

Bekijk ook de geldende maatregelen en de actuele veiligheidssituatie in dit land op de website met reisadvies van de federale overheid. Registreer je reis op Travellers Online.

Gezondheidsrisico's

Tekenencefalitis

Er is risico op tekenencefalitis in het zuiden van het land.

Vaccinaties

Update basisvaccinaties

Aanbevolen

Andere vaccinaties

Aanbevolen voor sommige reizigers

Bespreek met uw arts of een van de volgende vaccinaties voor u aanbevolen wordt:

Geen ontvangst? Geen probleem.

Download onze gratis app en raadpleeg ook offline al je reisinformatie.

Download Wanda app on Google Play Download Wanda app on App Store
Download Wanda app on Google Play Download Wanda app on App Store
Terug naar boven
×

      Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve deze eerst te aanvaarden. Lees onze cookiebeleid voor meer informatie.