Peru

Laatste update: - Auteurs: Mieke Croughs, Ula Maniewski-Kelner

Nieuw coronavirus

Er is een uitbraak van longontstekingen door SARS-CoV-2, het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt. De COVID-19-uitbraak begon initieel in Wuhan (China) en verspreidde zich nadien naar andere landen. Momenteel zijn er meer dan 100 geregistreerde gevallen van COVID-19 in dit land.

Op deze pagina staan de belangrijkste gezondheidsrisico´s en algemene aanbevelingen. Reisomstandigheden zijn voor iedereen anders en de gezondheidstoestand van elke patiënt varieert. Bespreek uw reis daarom tijdens een reisconsultatie met uw huisarts of in een reiskliniek, bij voorkeur zes tot acht weken voor vertrek.

Ten gevolge van de wereldwijde pandemie door het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt, zijn alle niet-essentiële reizen verboden door de Belgische Federale Overheid.

Bekijk ook de actuele veiligheidssituatie in dit land op de website van de federale overheid.

Gezondheidsrisico's

Malaria

In het Amazonegebied en vooral in Loreto is er een belangrijk malariarisico. We raden muggenwerende maatregelen aan van de schemer tot de ochtend in combinatie met de inname van malariatabletten.

In Amazonas, Junin, San Martin is er een matig malariarisico. We raden muggenwerende maatregelen aan van de schemer tot de ochtend. Aan personen met een hoger risico adviseren we soms om preventief malariatabletten in te nemen of om een noodbehandeling mee te nemen.

Ide overige gebieden lager dan 2300 meter is er laag malariarisico (P. vivax). We raden muggenwerende maatregelen aan van de schemer tot de ochtend.

Er is geen malariarisico in de grote steden (behalve in de buitenwijken van Iquitos), noch in de gebieden boven 2300 meter.

Laat u bij koorts tijdens of na de reis altijd zo snel mogelijk testen op malaria.

Gele koorts

Er is risico op gele koorts in de volgende gebieden: gans het grondgebied van Amazonas, Loreto, Madre de Dios, San Martin, Ucayali, Puno, Cuzco (behalve de stad), Junin, Pasco en Huanuco en de aangewezen gebieden (zie kaart) van het Noord-Oost Ancash, Noord-Apurimac, noord en noordoostelijk Ayacucho, noord-en oostelijk Cajamarca, het noordwesten, noorden en noord-oosten van Cusco, noordelijk Huancavelica, het oosten van La Libertad en oostelijk Piura.

Het risico is zeer laag ten westen van de Andes: Lambayeque en Tumbes en de aangewezen gebieden van westelijk Piura en Zuid-Centraal- en West-Cajamarca. 

Er is geen risico boven 2300 meter hoogte, de gebieden ten westen van de Andes die hierboven niet vermeld staan, de steden Cuzco en Lima, Machu Picchu en de Inca Trail.

Andere muggenoverdraagbare ziekten

Er is risico op dengue, chikungunya, zika en leishmaniase.

Rabiës

Honden en andere zoogdieren kunnen besmet zijn met rabiës (hondsdolheid).

Hoogteziekte

In gebieden boven 2500 meter kunt u last krijgen van hoogteziekte.

Andere mogelijke infecties

Vaccinaties

Gele koorts

Aanbevolen

De gele koorts-vaccinatie is aanbevolen voor alle reizigersDeze moet minstens tien dagen voor aankomst toegediend worden in een officieel gele koorts-vaccinatiecentrum en geregistreerd in een Internationaal Bewijs van Inenting en Profylaxe.

Hepatitis A

Aanbevolen

Hepatitis A-vaccinatie is aanbevolen voor alle reizigers.

Update basisvaccinaties

Aanbevolen

Andere vaccinaties

Aanbevolen voor sommige reizigers

Bespreek met uw arts of een van de volgende vaccinaties voor u aanbevolen wordt:  

Geen ontvangst? Geen probleem.

Download onze gratis app en raadpleeg ook offline al je reisinformatie.

Download Wanda app on Google Play Download Wanda app on App Store
Download Wanda app on Google Play Download Wanda app on App Store
Terug naar boven
×

      Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve deze eerst te aanvaarden. Lees onze cookiebeleid voor meer informatie.